tengeriakvarium.com logó
tengeri akvárium szettek kezdőknek
tengeri akvárium árajánlat
Akvárium Automatizálás

Tengeri Akvárium Automatizálás

Kényelmes és precíz karbantartási megoldások, tengeri akváriumok számára:

dózispumpa automatiukus tengeri akvárium tápanyag-adagoláshozTápanyag utánpótlás - dózispumpa

A tengeri akvarisztikában (különösen a kőkorallos akváriumoknál) nagyon fontos a felhasznált tápanyagok (kálcium, magnézium, stroncium, jód) rendszeres pótlása. Hagyományos módszerrel a hasznos anyagok pótlását, speciális oldat-készítmények meghatározott ml mennyiségével pótolhatjuk fecskendővel (napi rendszerességgel).

Ez a folyamat automatizálható dózispumpák segítségével. A finom mennyiségekre hangolt szerkezeteket elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük napi szinten az oldatok adagolására, illetve elsősorban lakberendezési elemként tekintenek az akváriumra.


 


tengeri akvárium ozmóvíz készítő berendezésOzmózis vizkészítés - fordított ozmózis szűrő

A párolgással és a részleges vízcserékkel elveszített vizet pótolni kell az akváriumban. Ehhez ioncserélt vízről kell gondoskodnunk, amely nem tartalmaz semmi káros (nitrát, szilikát, foszfát), illetve mérgező anyagokat (klór, vegyszer, fém).

Az ioncserélt vízkészítő berendezések, a fordított ozmózis elvén működnek. Az üledék szűrő felülete fenntartja az összes 5 μm-nél nagyobb részecskét, atív-szén szűrőegység védi a membránszerkezetet a klór eltávolításával. A készülék kötlsége hosszútávon megtérül. Könnyen csatlakoztatható hidegvizes csonkra, típustól eltérően napi 30-150 liter kíváló vízminőségű tiszta vizet állít elő.
 

 


tengeri akvárium párolgás utántöltő rendszerPárolgási veszteség pótlása - utántöltő rendszer

A párolgással távozott vízmennyiség hiányában a sősűrűség lassan, de folyamatosan nő az akváriumban. Az elpárolgott mennyiséget pótolni kell. Az igényesebb korallfajok különösen érzékenyek a pH és a sósűrűség változásaira, ezért célszerű a precíz utánpótlásról gondoskodni. Kényelmes megoldás lehet a vízszinthez igazodó - merülőkapcsolóval ellátott - utántöltő szerkezet, amely könnyen üzembe helyezhető, kis teljesítményű szivattyúval pótolva a vízet, a szűrőtérben elhelyezett tartályból.

A szerekezet stabil sósűrűséget biztosít. Fontos, hogy az utántöltés közvetlenül a szűrőtartályban történjen, hogy az élővilág a sósűrűség helyreállításából semmit se érzékeljen. 
 tengeri akvárium áramlás vezérlőÁramltató motorok vezérlése - áramlásvezérlő

A hatékony áramlás fontos szerepet játszik a tápanyagok szállításában és a méreganyagok eltávolításában az élő felületekről. Az áramlásvezérlők segítségével, összehangolhatjuk az akváriumban elhelyezett áramoltató motorokat. A készülék beállítása után, a folyamatos egyenletes vízsugár helyett reprodukálni lehet az ár-apály hatását, váltakozó vagy egyidejű áramlás gerjeszthető.

Automatizálható program módok: etetési mód, éjszakai mód, szinkron áramlás, stb.
 
 

 

 
Hasznos CikkekKapcsolatVásárlási FeltételekNano tengeri akváriumOldaltérkép