tengeriakvarium.com logó
tengeri akvárium szettek kezdőknek
tengeri akvárium árajánlat
Akvárium Szűrés

Akvárium Szűrő | Tengeri akvárium külső szűrése (lágykorallos medencékhez)

lágykorallos tengeri akvárium szűrőMinden általunk tervezett tengeri akvárium szűrése, Berlin-i módszerrel van kialakítva. A módszer lényege, hogy a leömlő víz egy egyszerű mechanikai szűrésen (100 vagy  200 mikron finomságú szűrőhálón) folyik keresztül, majd közvetlenül egy nagy teljesítményű fehérjelehabzóba kerül, ahol a fehérje alapú bomlástermékek csapódnak ki.

A Berlin-i módszer nem igényel elavult csöpögtetős szűrőrendszert (amely felhalmozza a nitrátot), és a hozzá szükséges nitrátbontó szűrőt. A biológiai szűrést az akváriumban található jó minőségű és nagy mennyiségű élőkő végzi.

Megfelelő áramoltatással és világítással kiegészítve a fehérjelehabzóra alapuló szűrés, (Berlin-i módszer) a legnépszerűbb és legmegbízhatóbb tenger-akvarisztikai módszer az Egyesült Államoktól Németországon át Ausztrália tengeri akvakertészei körében!
A mechanikai és biológiai szűrésnek, az akvárium alatti szekrény ad helyet, ahol a tecnikai (szűrő) medencében, folyamatosan - napi 24 órán keresztül tisztul a víz. A Kíváló minőségű szűrőberendezések minden tengeri élőlény igényeit kielégítő vizminőséget biztosítanak.

Alapszűréshez szükséges technika Kőkorallok tartásához

Kőkorallos akváriumoknál már szükséges a folyamatos kalcium biztosítása - a víz stabilitásának megőrzése mellett -, ehhez Szén-dioxid rendszerrel meghajtott Kalcium Reaktorok alkalmazása a legmegbízhatóbb módszer. A víz stabilitásának folyamatos kontrollját, elektródákkal vezérelt mérőműszerek mutatják.

Kőkorallos medencék esetében mindenképpen érdemes megemliteni a Zeovit módszert, amely speciális  szűrőanyagával tökéletes tápanyagszintet biztosít, speciális baktériumtápláló készítményeivel pedig bámulatos fejlődés tapasztalható a legkényesebb korallok növekedésében is!

Kiegészítő berendezések

  • Az ozmózis vízkészítő berendezés beszerzése ajánlott és áruk hamar megtérül. A részleges vízcserékkel és a párolgással elveszített víz utánpótlásához, egyszerűen és könnyen készíthetünk ioncserélt vizet otthon és olcsón.
  • Az automata vízpótló vagy utántöltő rendszer praktikus és olcsó megoldása az elpárolgott vízmennyiség folyamatos pátlásának, melyet egy kis szivattyú - a vízszinthez igazodva pótol egy víztartályból.
  • Aktív szén és Foszfátszűrő szűrőanyagokat is használhatunkunk reaktorok segítségével. A módszer megbízhatóan csökkenti a foszfátot, illetve a színező, és a toxikus anyagok mennyiségét. Használatuk nem szükségszerű, de ajánlott.

  • UV szűrők használata betegségek esetén vagy ivadékhalak nevelésekor rendkívül hasznos, mivel hatékonyan és megbízhatóan tisztítja meg a vizet a legkisebb kórokozóktól is. Állandó szűrőberendezésként viszont fölösleges a használata és veszélyes a hasznos baktériumok szempontjából is.

Hasznos CikkekKapcsolatVásárlási FeltételekNano tengeri akváriumOldaltérkép