Bohóchal

Apró termetük, lenyűgöző élénk színezetük és viszonylagos olcsóságuk miatt, a legnépszerűbb tengeri akváriumban tartható halak - a Bohóchalak. Jellegzetes fickándozó mozgásuk és feltűnő mintázatuk miatt kapták nevüket. Tengeri-rózsákkal való szoros kapcsolatuk miatt rózsalakó halaknak is nevezik őket. A tengeri-rózsák a tapogatóikon sorakozó sok száz csalánsejt által ejtik el táplálékukat. A Bohóchalakban ezek a sejtek nem tesznek kárt, mert a testüket borító nyálkaréteg ellenáll a mérgeknek. A tengeri-rózsák védelmet jelentenek, cserébe a Bohóchalak folyamatosan tisztítják és táplálékhoz juttatják rózsáikat. Hosszútávon egymás nélkül nem élhetnek. Fajtársaikkal szemben is védelmezik otthonukat, ezért egy rózsával csak egy pár tervezhető együtt.

Tartás: Ideális kezdő akvaristáknak, könnyen alkalmazkodó, szívós, hosszú életű faj. Könnyen elfogadja a legtöbb táplálékot (lemezes vitamin-tápok, fagyasztott artémia). Nagyobb méretű tengeri rózsákkal, és anemónákkal érdemes együtt tartani, mivel egész nap képesek az virágállatokban forgolódni!

Akvárium:
120 literes, közép-kategóriás lágykorallos felszereltségű tengeri akváriumban már több faj és több példány is tartható együtt tengeri rózsákkal. Mivel szívós faj, és kevésbé érzékeny a vízminőségre, ezért akváriumát viszonylag olcsón ki lehet alakítani. Kérje Árajánlatunkat >> 

Komplett 130 literes akvárium szett a Sera -tól AKCIÓS ÁRON ITT!

Víz paraméterek: hőmérséklet: 24-26°C, dKH: 8-12, pH: 8.1-8.4, só-sűrűség 1.020-1.025
 
Közönséges Bohóchal (Amphiprion Ocellaris)

bohóchal akváriumÉlénk narancssárga színű testét, három hófehér fekete szegélyű sáv keresztezi (fejen, háton és a farok tövénél). A kerek úszók színe megegyezik a test színével. A Szem közepe fekete, a fejforma tompa, A hím mérete kisebb, színe erőteljesebb mint a nőstényé. Ivarváltó.
Méret: 7cm
Táplálkozás: Mindenevő
Tartózkodás: Középső és alsó szint
Viselkedés: Területvédő
Minimum akvárium nagyság: 80 literBársonyhal (Premnas biaculeatus)

Bársonyhal Bohóchal
Szemei alatt nagyméretű tüskepárokat visel, Gyönyörű sötétvörös színe és fehér csíkjai miatt közkedvelt díszhal. Ikrázó párok nyugodtan élnek együtt, de fajtársaival szemben agresszív lehet. Könnyen táplálkozik, szaporodik az akváriumban. Többi bohóchalnál nagyobb termetű.
Méret:
10cm
Táplálkozás: Ragadozó
Tartózkodás: Középső és alsó szint
Viselkedés: Területvédő, Agresszív
Minimum akvárium nagyság: 120 liter


Szalagos Bohóchal (Amphiprion Clarkii)

Szalagos BohóchalTeste leggyakrabban sötétbarna, fiatal példányok testét három, felnőttekét két széles és élénk fehér sáv keresztezi. Jellegzetes sárga úszói, hasa, melle, és feje miatt igazán látványos megjelenésű. Békés és nagyon mozgékony. Gond nélkül tartható társas tengeri akváriumban.
Méret: 8cm
Táplálkozás: Ragadozó
Tartózkodás: Középső és alsó szint
Viselkedés: Területvédő, Agresszív
Minimum akvárium nagyság: 120 liter


Bohóchalak Szaporítása
Gyakorlott akvaristák számára is küzdelmes feladat. Megfelelő körülmények között tartott bohóchal párok, szinte óramű pontossággal szaporodhatnak az akváriumban. Szaporodási időszakban fokozottan területvédő, néha aggresszív is lehet.
Az ivadékok felnevelése nehéz, és tapasztalatot igényel, mivel kezdetben élő plantont és különféle nagyságú férgeket fogyasztanak. Szükséges tehát a friss és élő eleség folyamatos szaporítása, ivadéknevelő medencék biztosítása zavartalan környezetben, napi vízcserékkel. A szaporítás után sikeresen felnevelt bohóchalak ellenálóbbak a betegségekkel szemben, és nincs alkalmazkodási problémájuk, ellentétben a vadon befogott példányokkal.
 


Akvarisztikai webáruház

sera marin biotop  tengeri akvárium szett

Kérje Árajánlatunkat!

Név:
E-mail:
Telefon:
Üzenet: