tengeriakvarium.com logó
tengeri akvárium szettek kezdőknek
tengeri akvárium árajánlat
Bohóchal

Bohóchal

Apró termetük, lenyűgöző élénk színezetük és viszonylagos olcsóságuk miatt, a legnépszerűbb tengeri akváriumban tartható halak - a Bohóchalak. Jellegzetes fickándozó mozgásuk és feltűnő mintázatuk miatt kapták nevüket.

Ön is szeretne pár szép Bohóchalat? Hivjon vagy írjon Nekünk bármikor: 06 (20) 598 2918, üzenet írása itt!
Ha szettjeink között nem talál megfelelőt, webáruházunkban minden szükséges felszerelést megtalálhat egy remek kis akvárium megépítéséhez, vagy kérheti árajánlatunkat a kivitelezéshez!

Legnépszerűbb változatai

Természetes élőhelyükön, a Csendes- és az Indiai-Óceán korallzátonyai körül, kb. 29 fajta változatuk él szimbiózisban kb.10 fajta virágállattal. 

bohóchal élőhely
 

bohóchal akváriumKözönséges Bohóchal (Amphiprion Ocellaris)

Élénk narancssárga színű testét, jellegzetes három hófehér fekete szegélyű sáv keresztezi. A hím mérete kisebb, színe erőteljesebb mint a nőstényé. Ivarváltó!

Méret: 
7cm
Táplálkozás: Mindenevő
Tartózkodás: Középső és alsó szint
Viselkedés: Területvédő
Minimum akvárium nagyság: 80 liter
  
Bársonyhal BohóchalBársonyhal (Premnas biaculeatus)

Szemei alatt nagyméretű tüskepárokat visel, Gyönyörű sötétvörös színe és fehér csíkjai miatt közkedvelt díszhal. Az Ikrázó párok nyugodtan élnek együtt, de fajtársaikkal szemben agresszívak lehetnek. 

Méret: 
10cm
Táplálkozás: Ragadozó
Tartózkodás: Középső és alsó szint
Viselkedés: Területvédő, Agresszív
Minimum akvárium nagyság: 120 liter
  
Szalagos BohóchalSzalagos Bohóchal (Amphiprion Clarkii)

Teste leggyakrabban sötétbarna, fiatal példányok testét három, felnőttekét két széles és élénk fehér sáv keresztezi.

Méret: 
8cm
Táplálkozás: Ragadozó
Tartózkodás: Középső és alsó szint
Viselkedés: Területvédő, Agresszív
Minimum akvárium nagyság: 120 liter

Kapcsolatuk a tengeri rózsákkal

A Tengeri-rózsákkal való szoros kapcsolatuk miatt rózsalakó halaknak is nevezik őket. A tengeri-rózsák tapogatóikon sorakozó sok száz csalánsejt által ejtik el táplálékukat, azonban a Bohóchalakban ezek a sejtek nem tesznek kárt, mivel a testüket borító nyálkaréteg, ellenáll a mérgeknek. A tengeri-rózsák védelmet jelentenek, cserébe a Bohóchalak folyamatosan tisztítják és táplálékhoz juttatják őket. Hosszú távon egymás nélkül nem élhetnek, ezért fajtársaikkal szemben, komoly területvédők!

Tartása

A bohóchal, ideális választás kezdő tengeri akvaristák számára, mivel könnyen alkalmazkodó, szívós, és hosszú életű faj. Gond nélkül elfogadja a legtöbb táplálékot (lemezes vitamin-tápok, fagyasztott artémia), és kedveli a változatos étrendet. A táplálékokról webáruházunkban részletesen tájékozódhat. Nagyobb méretű tengeri rózsákkal és anemónákkal érdemes együtt tartani, mivel egész nap képesek az virágállatokban forgolódni! Egy rózsával csak egy pár tartása tervezhető együtt! Társas akváriumban viselkedése békés, más halakkal szemben nem agresszív.

Bohóchalas Akvárium

Egy 100-140 literes, közép-kategóriás lágykorallos felszereltségű tengeri akváriumban, már több faj, és több példány is tartható együtt tengeri rózsákkal. Az akváriumot "viszonylag" olcsón fel lehet szerelni, és üzemeltetése sem mondható költségesnek!

(Technikailag, akár egy édesvízi akvárium-szett is átalakítható - pár bohóchal tartására alkalmas - tengeri akváriummá; a neoncsövek cseréjével, 1-2 nano áramoltató motor, és egy jó belső lehabzó hozzáadásával. Természetesen tengervíz és élőkő kerüljön majd az akváriumba.)

Ha Ön is szeretne egy jó ár-érték arányú, egyedi méretű vagy bútorzatú bohóchalas akváriumot, Vegye fel velünk a kapcsolatot! Az ismert márkák szettjeit pedig ITT találja! E mellett webáruházunkból felszerelések, és táplálékok is rendelhetők.

Szaporítása

Gyakorlott akvaristák számára is küzdelmes feladat. Megfelelő körülmények között tartott bohóchal párok, szinte óramű pontossággal szaporodhatnak az akváriumban. Szaporodási időszakban fokozottan területvédő, néha aggresszív is lehet.

Az ivadékok felnevelése nehéz, és tapasztalatot igényel, mivel kezdetben élő plantont és különféle nagyságú férgeket fogyasztanak. Szaporításhoz szükséges felszereléseket is biztosítunk. Ezeket ITT találhatja. Szükséges tehát a friss és élő eleség folyamatos szaporítása, ivadéknevelő medencék biztosítása zavartalan környezetben, napi vízcserékkel. A szaporítás után sikeresen felnevelt bohóchalak ellenálóbbak a betegségekkel szemben, és nincs alkalmazkodási problémájuk, ellentétben a vadon befogott példányokkal.

Hasznos CikkekKapcsolatVásárlási FeltételekNano tengeri akváriumOldaltérkép