tengeriakvarium.com logó
tengeri akvárium szettek kezdőknek
tengeri akvárium árajánlat
Élőkő

Élőkő és száraz kő tengeri akváriumba

Minden korallos tengeri akvárium alapja az élőkő. Ez tartóváza az élővilágnak, biológiailag aktív belső szűrője az akváriumnak, táplálékforrása és természetes búvóhelye számos élőlénynek. Zátonyépítéshez használhatunk élőkövet és/vagy száraz követ is. Származási helyük: Indonézia.

élőkő gyűjtés fiji partjainál

Az élőkő, a természetes korallszirtekről letöredezett mészvázak cementálódott képződménye, amely tele van élettel. Ezek a kövek - párás közegbe csomagolva - a "kihalászástól számított 1-2 napon belül már a kereskedésben vanak! Algák, csőférgek rákok, tengeri csillagok és más apró élőlények bújnak meg a porózus szerkezetben, melyek tovább szaporodása, az akvárium egézségének biztos jele. Az élőkő egzotikus színeit, a felszínét borító; bíbor, vörös, rózsaszínű szilárd mészalga-réteg adja.

élőkő tengeri akváriumba eladó

A mészalgaréteg fejlődése magas kalciumszintet igényel, amely a lágy illetve kőkorallok mészvázának növekedéséhez is létfontosságú. Az élőkövek önmagukban telepítve, hamar "beállítják a vizet". Áruk a száraz kövekhez képest viszonylag magas, ami a szállítási költségekből adódik. 

száraz kő tengeri akváriumba eladó

A száraz kövek mindössze abban különböznek az élő kövektől, hogy szállítási idejük nem 1-2 nap, hanem hónapok. Ez idő alatt a kövekből "kiszárad az élet", vagyis a vízpárás környezet hiányában elpusztul annak élővilága.A száraz köveket értékesítés előtt gondosan meg kell tisztítani a bomló szerves anyagoktól. Használatukkal jelentős költségeket spórolhatunk a zátonyépítésben, de önmagukban telepítve, kizárólag indító baktérium kultúrával telepítve lesznek biológiailag aktívak.
Hasznos CikkekKapcsolatVásárlási FeltételekNano tengeri akváriumOldaltérkép