tengeriakvarium.com logó
tengeri akvárium szettek kezdőknek
tengeri akvárium árajánlat
Nano tengeri akvárium

Nano tengeri akváriumok

Nano tengeri akvárium szettekA nano tengeri akváriumok - ahogyan nevük is mutatja - valóban kicsi, maximum 130-150 literes sós-vizű medencék.

Hasonlóan nagyméretű társaikhoz, a nano akváriumok is kényesek biológiai egyensúlyukra! Mivel a űrméretük minimális, a káros anyagok mennyisége gyorsan befolyásolhatja a halak és a korallok élőhelyét! Karbantartási igény szempontból tehát, a kisméretű akváriumok több odafigyelést igényelnek, mint a több száz literes medencék!

Az egyensúly fenntartásához nélkülözhetetlen a szűrő, áramoltató és világító berendezések használata, melyek ugyan szintén nano méretűek, de hatékonyságuk rendkívül fontos!

A nano akváriumok szettek kompakt rendszerek, melyek minden technikai felszerelést tartalmaznak, ami egy lágy-korallos kis medencéhez szükséges.

A modern szettek világítása általában alacsony energiafelvételű LED-ekkel történik, melyek szemben a neoncsöves világításokkal, nem igényelnek évente izzócserét! A gazdaságos üzemeltetés mellett további előnyük, hogy szinte semmi hőt nem termelnek, ami felmelegíthetné az akvárium vizét!

A szűrőrendszer, nano változatban is a vízfelszínről gyűjti össze a vizet, melyet egy mechanikai szűrőegységen keresztül juttat el a fehérjelehabzóhoz. A mechanikai szűrés általában egy egyszerű szivacs (a szemcsés szennyeződések összegyűjtésére), a fehérjelehabzó hatékonysága viszont döntő szempont kell, hogy legyen, tengeri akvárium szett vásárlása esetén! A tisztított víz egy szivattyú által áramlik vissza az "akváriumba". Néhány szett szűrőiben, hasznos szűrőanyag zsákokat is találhatunk (pl. aktív szén, foszfátmegkötő)!

Bár a szettekben található áramoltató motorok teljesítménye optimális az akváriumok méretéhez, érdemes kiegészíteni 1-2 extra nano motorral az áramlást (fogyasztásuk minimális).
  • Az akvárium elhelyezéséhez válasszon ki egy közvetlen napfénytől védett, lehetőleg klimatizált helyet!
  • Kizárólag az élőkő és az aljzat elhelyezése után 4-5 héttel (vízbeállási időszak), kezdődhet a halak és korallok fokozatos telepítése
Amennyiben Ön is szeretne egy gyorsan telepíthető Nano tengeri akvárium szettet,
Rendeljen tőlünk, ingyenes házhoz szállítással!
Hasznos CikkekKapcsolatVásárlási FeltételekNano tengeri akváriumOldaltérkép