tengeriakvarium.com logó
tengeri akvárium szettek kezdőknek
tengeri akvárium árajánlat
Vízpótás és vízcsere

Vízpótlás és részleges vízcsere

A szűrés, áramoltatás és a külső hőmérséklet hatására, az akvárium folyamatosan veszít víztartalmából. Párolgással csak vízet veszíthetünk, a sótartalom viszont nőni kezd. Ennek precíz és állandó pótlására tökéletes egy amutomata utántöltő (vízpótló), ami egy víztartó tartályból szivattyúzza át az elveszített mennyiséget a szűrőakváriumba. A pótolt víz legyen ioncserélt, foszfátmentes, ozmó vagy desztillált víz. A szűrőakváriumban tökéletesen keveredik a friss víz az akvárium vízével, ahol kiegyenlítődik a sótartalom és a pH, melynek ingadozására a korallok rendkívül érzékenyek.

Részleges vízcsere

A 10-20% -os részleges vízcserékkel segíthetjük a biológiai szűrést (élőkő és talaj baktériumait és a fehérjelehabzót), mivel jelentős mennyiségű káros anyagtól tehermentesíthetjük a vizet. Az akvárium "beállási időszakának" első pár hetében ez rendkívül hasznos, mivel a telepített élőkövekről sok bomló szerves anyag oldódik a vízbe, megemelve az ammónia és nitrát szintjét.

Részleges vízcserekor, az utántöltéshez használt víz, legyen ozmó vagy desztillált víz. Ügyeljünk, hogy ne tartalmazzon klórt, foszfátot és egyéb káros anyagokat. A vizet készítsük elő, keverjük bele a sót (optimális sósűrűségre keverve), majd lassan juttassuk a szűrőakváriumon keresztül az akváriumba.

Hasznos CikkekKapcsolatVásárlási FeltételekNano tengeri akváriumOldaltérkép